De opkomst van de slimme kassasystemen is gigantisch. De tijd dat je alles op een papiertje schreef en cash afrekende is ver achter ons. Klanten verwachten ook dat er te allen tijde internet beschikbaar is en vooral dat het gratis is. We geven je de 3 voornaamste redenen waarom een goed (wifi)netwerk een must is voor elke horecazaak.

Kassasysteem en betaalterminals

De meeste kassasystemen (o.a. Lightspeed) en betaalterminals werken op wifi. Dat is allemaal handig en fijn, tot je tegen de limieten van je draadloze netwerk aanloopt. We krijgen geregeld klanten over de vloer die er niet in slagen op het terras bestellingen op te nemen of af te rekenen. Zeer frustrerend en tijdrovend. Klanten moeten naar binnen gaan om af te rekenen, of de ober heeft dubbel werk omdat hij buiten alles op papier moet opschrijven en binnen moet inputten in de kassa.

Bied je gasten een veilig en gratis netwerk aan

Permanent verbinding geven met het internet is geen extra service meer, maar wordt door de klanten als normaal beschouwd. Ze willen snel en gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk in je zaak.

Ongecontroleerd wifi aanbieden heeft echter zijn gevaren. We zien vaak dat horecazaken er voor kiezen 1 netwerk op te zetten waar zowel hun gasten, medewerkers, kassasysteem en betaalterminal op aangesloten zijn. Veilig? Helemaal niet. Dat is de poort naar problemen wagenwijd openzetten. Iemand die verbonden is met dat netwerk, heeft plots toegang tot de kassa, het sonossysteem, fileservers ...

Zorg dus voor een gesplist gastennetwerk. Safety first!

Gastennetwerk als marketingtool

Het opzetten van een gastenportaal kent ook een aantal marketingvoordelen. Zo weet je wie je zaak betreedt, hoelang ze er blijven, of ze terugkomen ...

Bonus: op het portaal kan je ook actief aan marketing doen. Toon je actieve promo's, menukaart of een incentive op het portaal.

Amplr adviseert en installeert

Bij amplr.be hebben we de gepaste oplossing in huis om je netwerk naar het juiste niveau te tillen. Laat ons samen kijken hoe we jouw zaak kunnen voorzien van snel, veilig en stabiel internet voor je medewerkers en je gasten.