Je wil zelf je wifinetwerk optimaliseren en je loopt de eerste de beste elektrozaak binnen. Negen op de tien word je overspoeld door toestellen die allemaal op hun beurt iets doen met wifi. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Wifi-extender/Wifi-repeater

Zoals de naam het aangeeft, zal dit type toestel het signaal van je huidige wifinetwerk versterken. Handig als je een stevig wifisignaal hebt. Zo een toestel pikt namelijk het bestaande wifisignaal op en herhaalt het.

Minder interessant als je reeds met een zwak signaal zit. Want dan zal de extender/repeater ook een zwak signaal uitsturen.

Powerline

Deze toestellen zijn populair in oudere gebouwen. Waar netwerkkabels ontbreken, kan een powerline-adapter een oplossing bieden. Een powerline-adapter zal het internetsignaal over het elektriciteitsnetwerk sturen.

De basismodule verbind je met je router/modem of switch en de andere module kan je in gelijk welke ruimte inprikken om een internetsignaal te krijgen.

Powerlines bestaan met of zonder wifi. Wil je enkel internet op kabel bijvoorbeeld om een spelconsole, tv, desktop ... aan te sluiten, neem dan een powerline zonder wififunctionaliteit. Toch wifi nodig? Dan brengt een powerline met ingebouwde wifi soelaas.

Wij zijn bij AMPLR geen fan van powerline toestellen met ingebouwde wifi. Het signaal is vaak niet performant en de toestellen zijn niet altijd even gemakkelijk te configureren.

Access point

Een wifi access point is niet meer dan een punt dat wifi uitstuurt. Dat kan een powerline zijn, maar evengoed een toestel dat internet via de kabel ontvangt en omzet naar een draadloos signaal.

Bij AMPLR maken we gebruik van POE (power over ethernet) access points. De toestellen worden voorzien van stroom en internet via een enkele kabel.

Hulp nodig bij het optimaliseren of inrichten van je netwerk? We zijn er om je te helpen!